SISSONNE    GYERMEKTORNA STÚDIÓ ÉS MOZGÁSKÉPZŐ MŰHELY
Rólunk
Tevékenységeink
A létesítmény
Galéria
Beiratkozás
Hírek
Elérhetőség
Hírek
Weöres óvoda új nyilatkozat
Működési szabályzat

Rólunk

Tudva lévő, hogy óvodás és kisiskolás korban a gyermekek mozgásvágya kielégíthetetlen, mindenre fogékonyak, de nem mindegy, hogy mit és hogyan tanítunk meg nekik, hiszen az e korban megszerzett jó alapokra lehet majd a későbbiekben biztosan építkezni.

E tény rendkívüli fontosságát felismerve alapítottuk meg 1998-ban a Sissonne Gyermektorna Stúdió és Mozgásképző Műhely-t, mely országos viszonylatban is egyedülállónak tekinthető magánoktatási intézmény.
A gyermekek magas szintű esztétikai mozgásfejlesztése egy új építésű, szakmai szempontok szerint rendkívül jó eszközellátottságú elegáns létesítményben folyik.


 
Bátai-Sághy Andrea diplomás testnevelőtanár és tornaedző, a stúdió szakmai programjának kidolgozója és egyben szakmai vezetője, a gyermekek oktatója  
 
Bátai Kornél mérnök, a stúdió gazdasági ügyeinek intézője, a gyermekcsoportok óvodából történő szállításának koordinátora

 
   
A tornastúdió nevének egy balettmozdulat elnevezését a "sissonne" kifejezést választottuk. A "sissonne" egy balett műszó, két lábról végrehajtott spárgafelugrást jelent, ami után a balett-táncos a levegőből egy lábra érkezik a talajra. A névválasztás egyben utalást is jelent a stúdió egyik fő képzési területére.

A tornastúdióba 2 éves kortól lehet jelentkezni kisfiúk és kislányok számára egyaránt. A felvétel jelentkezéses alapon működik, nem történik képességszint szerinti válogatás. Ebből már érzékelhető, hogy eredeti elképzeléseinknek megfelelően nem célunk a versenysportra orientálás. Célunk viszont minden kisgyermek önmagához mért következetes, ám egészséges ütemű fejlesztése.

Az órák kizárólag kiscsoportos foglalkozások, egy csoportba mindössze 8 gyermek kerülhet be. Szakmai véleményünk szerint ez a munka ilyen létszám mellett végezhető megfelelő lelkiismerettel és felelősséggel, így jut elegendő figyelem mindenkire, és így tud érvényesülni a csoport minden résztvevője.

A kialakult csoportösszetétel az adott tanévben állandó, tehát a gyermekek minden foglalkozáson a már jól ismert csoporttársaikkal találkoznak.

A növendékek életkor és nemek szerint is szigorúan bontott csoportokban dolgoznak. Az első alapozó év után tudásszint szerint is tovább szelektálódnak a gyermekek az ideális szakmai fejlődés érdekében.

A tornastúdió délelőttönként óvodai idő alatt, gyermekbiztonsági rendszerrel ellátott saját mikrobuszával szállítja a gyermekeket oda-vissza a foglalkozásokra, így azoknak a családoknak a gyermekei is részt vehetnek a tornastúdió programjában, ahol a szülők a délutáni foglalkozásokra való egyéni szállítást nem tudnák megoldani.

Délután a szülők egyénileg szállítják gyermekeiket a foglalkozásokra. Ide kerülnek felvételre a tornastúdióval szerződéses kapcsolatban nem álló óvodákba járó, az iskolás korú és a vidéki gyermekek is.
A szülők szabadon dönthetnek arról, hogy hetente hányszor járatják gyermekeiket a foglalkozásokra.


 
 
 
Copyright © Sissonne 2012. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu