SISSONNE    GYERMEKTORNA STÚDIÓ ÉS MOZGÁSKÉPZŐ MŰHELY
Rólunk
Tevékenységeink
A létesítmény
Galéria
Beiratkozás
Hírek
Elérhetőség
Hírek
Weöres óvoda új nyilatkozat
Működési szabályzat

A létesítmény

A tornastúdió Szombathely herényi kertvárosi övezetében, helyi járatos autóbusszal és személygépkocsival (vidékről is) egyaránt jól megközelíthető helyen található.

A tornastúdió épülete kizárólag a gyermektorna céljai szerint épült, saját tulajdonban lévő, önálló létesítmény, melyet csak a tornastúdió növendékei használhatnak. Esztétikus, elegáns felszereltsége, berendezési tárgyai, öltözőhelyiségei is mind a gyermekek méreteihez, életkori sajátosságaihoz és az órarendi beosztáshoz alkalmazkodnak.

   
 
A tornaterem teljes padlóját faltól-falig érő speciális, rugósított, puha és meleg felülettel bíró verseny talajszőnyeg borítja. Ez a puha, meleg és ruganyos aljzat lehetővé teszi a mezítlábas, balesetmentes mozgástanítást, hiszen a csetlő-botló gyermekek ütéstől védett helyen dolgozhatnak.

A tornaterem 8 méter hosszú tükörfala balett rúddal igen komoly segítséget jelent a mozgások koordinálásában. A gyermekek feladatvégzés közben látják magukat, könnyen tudják korrigálni mozdulataikat, lerövidítve ezzel a tanulási időt.

A tornaterem kiemelt sajátossága a szivacshasábokkal teli mély ugrógödör (szivacsgödör), amely nemcsak az örömteli ugrándozás, dagonyázás helyszíne a kicsiknek, hanem a haladó csoportok számára is fontos kiegészítő hely az akrobatikus elemek tanulásához.

Az oktatási eszközök jelentős része eltér a hagyományos tornaszerektől, egyéni fejlesztés és kivitelezés eredménye, olyan eszközök, melyek közel állnak a kisgyermekek lelki világához (pl. rongykígyók, színes szivacsbetűk, hengerek, pom-pom botok, muszlinkendők, stb.). Az egyéni fejlesztésű eszközökön túl a tornateremben minőségi tornaszerek szolgálják a gyermekeket, mint pl. Gym-nova balettrúd és dobbantó, vagy a legfelső minőségű svéd COG tanuló szivacslabdák.

A tárgyi felszereltség része a magas szintű zenei szolgáltatást nyújtó video és hangtechnikai eszközök és hanghordozók. Mivel a foglalkozások zenések, a kisgyermekek egyrészt ízelítőt kapnak a sokféle zenei stílusból (a gyermekdaloktól, a pop zenén át a klasszikus zenéig), másrészt remekül fejlődik ritmikájuk, zenei hallásuk. A muzsika egyebek mellett kifejezetten oldja a szorongó, félénk kicsiket is.

A gyermekek a foglalkozásokhoz kultúrált öltözőhelyiséget, a várakozó szülők társalgót vehetnek igénybe, olvasó és médiasarok, valamint ital és snackautomata használatával.

A gyermekek óvodából történő szállítása a tornastúdió saját tulajdonát képző klimatizált, gyermekbiztonsági rendszerrel ellátott mikrobuszával történik.


 
 
 
Copyright © Sissonne 2012. Minden jog fenntartva. www.ysolutions.hu